Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά…

epitihimeni-aggelia

Πριν συντάξετε την αγγελία που θα καταχωρήσετε σε ένα site, σκεφτείτε αυτό «οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά».

Μπορεί πολύ από εμάς να λέμε, έλα μωρέ ποιες λεπτομέρειες τώρα, εμένα το ακίνητο μου είναι μοναδικό ή το δίνω σε σούπερ προσφορά ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο μπορεί να σκεφτόμαστε… δεν είναι όμως τα πράγματα έτσι… τουλάχιστον δεν είναι έτσι απλά, γιατί δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, ούτε σκεφτόμαστε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο ή με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα.

Μην ξεχνάτε, δεν είναι θέμα εξυπνάδας ή μυαλού πολλές φορές που κάποιοι δεν σκέφτονται το πιο απλά ή αυτά που θεωρούμε εμείς αυτονόητα.

Στις μέρες μας και με τις καταστάσεις που ζει ο κάθε άνθρωπος στην καθημερινότητα του, τον κάνει να σκάφτεται και να ψάχνει λύσεις για ένα σωρό άλλα πράγματα και πολλές φορές το μυαλό του δεν μπορεί να δει ή να σκεφτεί τα ποιο απλά… οπότε εδώ καλούμαστε εμείς, να δίνουμε να κατανοούν ακόμα και τα πιο απλά πράγματα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είναι παρεξηγήσιμος και παράλληλα θα πρέπει να τα προβλέπουμε όλα ή σχεδόν όλα, αν θέλουμε να πουλήσουμε ευκολότερα το ακίνητο μας.

titlos-aggelias

Οπότε όλα αυτά τι μας λένε?

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν?

Πώς πρέπει να τα κάνουμε?

Καταρχήν θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο ώστε να διαβάσετε διάφορες αγγελίες που θα βρείτε σε διάφορες ιστοσελίδες αγγελιών, να ψάξετε λίγο ώστε να βρείτε τις καλύτερες, δηλαδή αυτές που σας κάνουν κλικ και σας αρέσουν περισσότερο από άλλες αγγελίες

Έπειτα θα πρέπει να τις μελετήσετε λίγο, ώστε να δείτε τι χρησιμοποίησαν οι πωλητές που δημιούργησαν τις αγγελίες αυτές και σας τράβηξαν το ενδιαφέρον και παράλληλα να κλέψετε ιδέες και τρόπους εκφράσεων, που χρησιμοποιούν και δίνουν αξία και άλλο αέρα στην αγγελία τους.

Παράδειγμα: Ένας σωστό τίτλος και η πρώτη φωτογραφία που επιλέγουμε να εμφανίζεται ακόμα και όταν κάποιος δεν έχει ανοίξει την αγγελία μας, είναι τα 2 πιο κυρίαρχα πράγματα που κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς… ποιας δουλειάς?   Μα να φέρουν αναγνώστες και υποψήφιους πελάτες στην αγγελία μας…

Βρείτε λοιπόν τα κατάλληλα λόγια, τις κατάλληλες λέξεις που μέσα από αυτές τις ελάχιστες λέξεις,  θα φτιάξετε τον τέλειο τίτλο, που θα καθηλώσει τον αναγνώστη και θα τον κάνει να ανοίξει και να μελετήσει την αγγελία σας.

Ο τίτλος θα πρέπει να είναι μικρός (το πολύ 5-6 λέξεις) και όχι συνηθισμένος… μην σπαταλάτε τις ελάχιστες αυτές λέξεις, στο να γράψετε το αυτονόητο πχ. πωλείται σπίτι ή πωλείται οικόπεδο ή πωλείται κατάστημα κλπ. κλπ. κλπ.

Αυτό ο επισκέπτης και υποψήφιος αγοραστής το γνωρίζουν, γιατί ψάχνουν έτσι κι αλλιώς μέσα στην ανάλογη κατηγορία, οπότε αν ψάχνει στην κατηγορία οικόπεδα και εσείς χαραμίζετε λέξεις στο τίτλο να του λέτε ότι πουλάτε οικόπεδο, από την μια είναι σαν να τον θεωρείτε χαζό και από την άλλη χάνεται την ευκαιρία να ξεχωρίσετε από άλλες αγγελίες με ένα μοναδικό και πιο επιτυχημένο πιθανά τίτλο.

Προσοχή ο τίτλος είναι το Α και το Ω σε μια αγγελία…

aggelies-polisis-akiniton

Ας προχωρήσουμε όμως και ας πάμε σε κάτι εξίσου  σημαντικό… το περιεχόμενο, το κείμενο δηλαδή της αγγελίας σας… αυτό που αποκαλούμε την καρδιά μιας αγγελίας…

Στην ζωή μας πολλές φορές συναντάμε ανθρώπους (άντρες και γυναίκες) που είναι πάρα πολύ όμορφοι και μας ελκύουν, αλλά πολλές φορές όταν τους γνωρίσουμε καλύτερα, βλέπουμε ότι δεν άξιζαν τόσο γιατί μπορεί να ήταν πολύ όμορφοι, αλλά δεν είχαν αισθήματα ή ήταν άδειοι μέσα τους… σωστά?

Έτσι είναι και μια αγγελία… τι κι αν έχει όμορφο τίτλο ή όμορφες φωτογραφίες, αν και το περιεχόμενο της δεν είναι εξίσου καλό, τότε όλη η ουσία χάνεται… το ένα ακολουθεί και συμπληρώνει το άλλο.

Με αυτό το παράδειγμα, ήθελα να σας δώσω να καταλάβετε ότι, όταν ξεκινάμε μια αγγελία να την κάνουμε σωστή και όμορφη, θα πρέπει να είναι σωστή και όμορφη από την αρχή μέχρι το τέλος της, σε όλα τα στάδια, διαφορετικά θα πάει χαμένος ο κόπος και ο χρόνος σας και φυσικά δεν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Φροντίστε λοιπόν να γράψετε ένα κείμενο για την αγγελία σας, το οποίο να είναι πάρα πολύ αναλυτικό, τόσο ώστε αυτός που το διαβάζει, να νιώθει σαν να το ξέρει το μέρος που του περιγράφεται, ακόμα κι ας μην το έχει επισκεφτεί ποτέ.

Περιγράψτε όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε, τονίστε ένα – ένα τα θετικά του ακινήτου, πείτε του αναγνώστη τι άλλα πράγματα μπορεί να κάνει αγοράζοντας το ακίνητο αυτό, αναλύστε του λίγο γιατί πρέπει να νιώθει τυχερός αν επιλέξει να πάρει το δικό σας ακίνητο, έναντι άλλων ακινήτων.

Μην λυπηθείτε να αφιερώσετε μισή ώρα ώστε να γράψετε ένα όμορφο και αναλυτικό κείμενο, αυτό θα φέρει στην αγγελία σας, μια πιο ολοκληρωμένη και σωστή εικόνα και θα σας βοηθήσει αρκετά.

Αν πραγματικά πραγματοποιήσετε την έρευνα που σας ανάφερα πριν, σε διάφορα site αγγελιών και όντως αφιερώσετε χρόνο να δείτε διάφορες αγγελίες ακινήτων που ζητούν να πωληθούν τα ακίνητα τους, τότε με λύπη θα διαπιστώσετε ότι μόνο 5 στις 100 αγγελίες  τηρούν κάποια, όχι όλα, από τα στοιχεία μιας σωστής αγγελίας.

θα δείτε τίτλους άσχετους, μακρινάρια ολόκληρα, θα δείτε αγγελίες χωρίς φωτογραφίες αλλά και αγγελίες με χάλια φωτογραφίες, θα συναντήσετε αγγελίες με 1 γραμμή κείμενο στην περιγραφή, λες και ο κάθε αναγνώστης είναι μάντης για να καταλάβει την περιγραφή του ακινήτου, θα συναντήσετε εκατοντάδες τέτοια πράγματα, που σίγουρα θα πρέπει να τα αποφύγετε στην δικιά σας αγγελία, αν θέλετε να ξεχωρίσει και να έχει κάποια τύχη…

kali-fotografia-akinitou

Θέλετε πραγματικά να πουλήσετε το ακίνητο σας?

Αν ναι, τότε εκτός από μια σωστή τιμή, φροντίστε η αγγελία σας να έχει καλές φωτογραφίες, σωστό τίτλο, αναλυτική περιγραφή με πλήρη λεπτομέρειες, καταχωρήστε την μόνο 1 φορά και στην σωστή κατηγορία σε κάθε site και αφιερώστε χρόνο, ώστε να την κάνετε να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, μέσα σε ένα site αγγελιών.

 

Καλή επιτυχία.

Προηγούμενη Ανάρτηση

Πόσο κλικ σου κάνει μια αγγελία…

Σύγκριση Καταχωρήσεων

Συγκρίνετε